Ons team

Praktijkhoudster

Pita Cosijnse-Hulshof
Pita Cosijnse-Hulshof

Het team

Echoscopisten

Astrid Vendeville
Astrid Vendeville
Frederiek Bouland-Heusdens
Frederiek Bouland-Heusdens
Pita Cosijnse-Hulshof
Pita Cosijnse-Hulshof

Praktijkassistentes

Daniëlle Lans-Westerweel
Daniëlle Lans-Westerweel
Henriëtte van Norden-de Vries
Henriëtte van Norden-de Vries
Nathalia Schmidt
Nathalia Schmidt

Wie zijn wij?

Ons team bestaat uit 5 echoscopisten en 3 parttime-praktijkassistentes. Wij kunnen u hierdoor op bijna alle werkdagen van het jaar medische zwangerschapsecho's bieden. Bijna alle echoscopisten zijn zelf ook verloskundige. Daarnaast willen we als echopraktijk een bijdrage leveren aan het opleiden van echoscopistes en lopen er regelmatig stagiaires mee. 

In 2001 is de praktijk gestart als 1e lijns echopraktijk voor de regio Amersfoort en omstreken. We zijn begonnen met het verrichten van termijnecho's in een vestiging van het Meander Medisch Centrum te Soest.

 

In 2005 zijn we als één van de eerste echopraktijken in Nederland prenatale screening gaan aanbieden voor de gehele regio Gooi en Eemland. Al sinds 2005 kunt u bij ons terecht voor combitesten en voor 20-weken echo's. We hebben destijds onze naam gewijzigd in Prenataal Screeningscentrum Gooi en Eemland en zijn verhuisd naar Baarn. Daar hebben we ruim drie jaar naar volle tevredenheid en met veel plezier gewerkt in de Merelhof.

 

In 2008 zijn we opnieuw verhuisd; dit keer naar Amersfoort. Daar ons centrum een regionale functie vervult en de locatie in Baarn de groei van onze praktijk niet langer kon opvangen en een groot deel van de zwangeren uit Amersfoort afkomstig is, zijn we samen met de verwijzende verloskundigen uit de regio destijds op zoek gegaan naar een lokatie in die stad. Die lokatie hebben we in 2008 gevonden in het Soesterkwartier en tot eind 2014 hebben we deel mogen uitmaken van deze levendige en bijzondere wijk in Amersfoort (zie archieffoto van onze lokatie op de Noordewierweg in Amersfoort).

 

Begin 2015 zijn we voor de derde keer verhuisd en zijn we op maandag 5-1-15 begonnen op de lokatie waar onze dochteronderneming PrePret al sinds 2012 is gevestigd, namelijk in de grote Prenatal, langs de A1, naast IKEA. We zijn als screeningscentrum als het ware ingetrokken bij onze dochter, bij het pretechobureau PrePret.

 

Tot op de dag van vandaag zijn we daar bijzonder enthousiast over. Want op deze lokatie kunt u

  • op bijna alle werkdagen overdag terecht voor medische zwangerschapsecho's (in het screeningscentrum)
  • en op bijna alle avonden en in de weekenden voor pretecho's (bij PrePret).